Historie

“CV de Aester” is in de loop van de jaren een klein bedrijf geworden. Naast de inkomsten uit de verhuur van carnavalswagens is de Aestergezèt een belangrijke bron van inkomsten. Samen met het Echter bedrijfsleven, waarop nooit vergeefs een beroep wordt gedaan, is er in de loop der jaren een uitgebreid draaiboek ontstaan waarop men trots mag zijn. Want wat te denken van de parades welke door de gala-commissie naar een kwalitatief hoog niveau zijn gebracht. Maar ook “De prins nuuedigt oet” is inmiddels een bekende activiteit waarbij de Hoogheid een eigen avond heeft en daar zijn familie, vrienden, bekenden en begunstigers mag uitnodigen voor een aangename avond.

De activiteiten van “CV de Aester” zijn vrij breed. Niet alleen wordt er contact gehouden met de  carnavalsverenigingen binnen de gemeente, ook in de regio en buiten de landsgrenzen onderhoudt men banden met de aangrenzende gemeenten en de jumelageverenigingen in Maaseik en Wegberg.

“CV de Aester” heeft in het verleden ook laten zien dat zij de kracht en het vermogen hebben om grote activiteiten neer te zetten. De eerste keer dat men van zich liet spreken was de organisatie van het BCL Treffen in 2002. Dat huzarenstukje werd in 2013 nog eens uitgevoerd met een meerdaags evenement voor de hele bevolking. Zeven jaar later werd er nog een schepje bovenop gedaan en nam “CV de Aester” het heft in handen om het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2020  te organiseren. Ook dit werd, ondanks de storm op de zondag, een enorm succes waar nog lang over nagepraat werd en wordt.

En er blijft beweging in zitten, want op het moment van dit schrijven staat alweer het volgende evenement op stapel. “CV de Aester” gaat immers voor de 3e keer het BCL Treffen organiseren. We hopen dat het ook ditmaal een geslaagd BCL Treffen 2023 zal worden.

Ook haar katholieke afkomst wordt nog altijd in ere gehouden. Want de opening van het seizoen alsmede het sluiten ervan, wordt gedaan met een Heilige Mis. Op de zondag na de “elfde van de elfde” vindt een Heilige Mis plaats om het seizoen te openen en als laatste activiteit van het seizoen wordt er gezamenlijk een askruisje gehaald op aswoensdag. Dat gebeurt tegenwoordig samen met onze zustervereniging uit Peij. Maar ook buiten het seizoen doet de kerk regelmatig een beroep op “CV de Aester” als er bijvoorbeeld  assistentie nodig is tijdens een processie.