“De Aester” van nu

“De Aester” is in de loop van de jaren een klein bedrijf geworden. Naast eigen inkomsten uit de in- en verkoop van carnavalswagens is de Aestergezèt een belangrijke bron van inkomsten. Samen met het Echter bedrijfsleven, waarop nooit vergeefs een beroep wordt gedaan, is er in de loop der jaren een boekwerk ontstaan waarop men trots mag zijn. Ook de bonte avonden zijn door de PR/Gala-commissie gebracht naar een kwalitatief hoog niveau. Daarnaast is er sinds een paar jaar de “Nach van de nuuje Prins”, waarbij samen met de begunstigers van “De Aester”, een avond aangenaam wordt verpoosd. Op deze manier kunnen we iets terugdoen voor de vele mensen die “De Aester” financieel en materieel steunen.

In activiteiten buiten Echt is “De Aester” wat terughoudender geworden. Ging men vroeger tot ver over de grenzen, nu blijft men hoofdzakelijk binnen de gemeente en worden de zusterverenigingen actief gesteund. Daarnaast onderhoudt men banden met de aangrenzende gemeenten en de jumelageverenigingen in Maaseik en Wegberg.

Ook haar katholieke afkomst wordt in ere gehouden, zo wordt het seizoen geopend en gesloten met een Heilige Mis. Op de zondag na de “elfde van de elfde” vindt een Heilige Mis plaats om het seizoen te openen en als laatste activiteit wordt er gezamenlijk een askruisje gehaald op aswoensdag. Buiten het seizoen doet de kerk regelmatig een beroep op “De Aester” als er assistentie nodig is tijdens een processie.