Opzet Aester parades vernieuwd

05-11-2021

Nog slechts enkele weken en dan wordt het nieuwe carnavalsseizoen geopend. Eenieder is razend benieuwd hoe de carnaval er het komende jaar uit zal gaan zien. Wat gaat er veranderen, wat blijft hetzelfde en wat is er straks nieuw ?

Vernieuwen is goed, want de maatschappij verandert constant en dus ook de beleving van carnaval. Bij CV de Aester hebben ze dat ook begrepen en stapsgewijs worden er veranderingen doorgevoerd. Een niet onbelangrijke wijziging betreft de opzet van de parades.

Tot nu toe vond op zaterdagavond de Aesterparade plaats, waarbij de kersverse Hoogheid bekend gemaakt werd en een keur aan artiesten op het podium verschenen. Op woensdagavond was er de Seniorenparade, gevuld met zang en buutte en natuurlijk kwam de nieuwe prins zich voorstellen. De jeugd kwam aan bod tijdens de Jong Aesterparade op zondag, die vroeger een week later plaatsvond dan de Aesterparade. Dat is recent al gewijzigd naar de zondag volgend op de Aesterparade.

En ook dit seizoen gaat er weer het een en ander wijzigen. Om praktische, maar zeker ook organisatorische redenen worden, om te beginnen,  de parades komend seizoen in één weekend gehouden.

De aftrap zal op de vrijdagavond zijn, maar dan wel onder de nieuwe naam “Nach van de Nuuje Prins”. Het concept voor deze avond is gelijk aan de Aesterparade, alleen de naam wijzigt.

Een dag later, op zaterdagavond, volgt dan de Seniorenparade. Echter de naam van deze avond paste er niet meer bij en dus heet deze avond voortaan de Aesterparade. Een andere naam en een andere dag, maar wel nog altijd dezelfde programmering met zang en uiteraard de buutte.

De zondag is tot slot voor de jeugd. Op de Jong Aesterparade kunnen zij met een geweldig programma de middag vullen. En natuurlijk wordt tijdens deze parade de nieuwe jeugdprins uitgeroepen.

Ook de locatie gaat wijzigen, dus rijst de vraag…. waar gaat het allemaal gebeuren ? Dit maken we, samen met een spetterend programma, binnenkort bekend.

Terug naar nieuws