Spetterende parades bij “C.V. de Aester”

03-01-2024

De oliebollen zijn verteerd en we hebben elkaar het beste toegewenst. Een goed moment om de blik op een Limburgs cultuurmoment te richten: de carnaval ! Want het is een vroege dit jaar !

“C.V. de Aester” doet dit middels een spetterend weekend met diverse parades. De start hiervan is aanstaande vrijdagavond 5 januari in het Connect College te Echt (ingang Maasbrachterweg). Vanaf 20.00 uur wordt dat weekend geopend met de “Nach van de Nuje Prins”. Een avond waarbij rond de klok van 20.45 uur op ludieke wijze de nieuwe Hoogheid van ’t Aesterriek bekend gemaakt zal worden. Dat is tevens het moment dat de nieuwe Hoogheid de carnaval 2024 voor de inwoners van ’t Aesterriek (en ver daarbuiten) zal inluiden.  Daarna gaat het programma snel verder. Een programma dat bol staat van diverse artiesten, welke beslist zullen bijdragen aan een geweldige avond. Want wat te denken van La Bamba, de band Bieske, Otto Wunderbar en niet te vergeten Beppie Kraft!

Een dag later, op zaterdagavond  6 januari, als de kruitdampen van de “Nach van de Nuje Prins” nog maar net zijn opgetrokken gaat het weekend verder met de Aesterparade. Een andere naam voor de vroegere Seniorenparade, maar wel nog altijd dezelfde spetterende programmering. Vanaf 20.00 uur zullen op het podium voor het voetlicht treden niemand minder dan Marleen Rutten, W-Dreej, De Toddezèk, Don Kiesjot en Steirisch Stark. De start van deze avond is weggelegd voor buuttereedner Helga Cornelissen. Kom op tijd naar het Connect College en geniet van een spetterende carnavalsavond ! Ook deze avond zal om 20.00 uur van start gaan.

Tot slot is er dan nog de zondagmiddag met de Jóng Aesterparade. Op dezelfde locatie als de andere parades kan de jeugd hier genieten van een geweldig programma, waarbij tevens de nieuwe jeugdprins 2024 zal worden uitgeroepen. De deuren gaan voor dee feestelijke middag om 14.11 uur open. Het programma zal goed gevuld zijn en daar mogen toppers als N-Dance en Dio Wijers niet ontbreken. Als afsluiting zullen Spik & Span het podium betreden, een garantie voor veel plezier. En wat het nog mooier maakt…..de entree op de Jong Aesterparade is geheel GRATIS !!

Het beloofd een feestelijk weekend te worden waar je beslist bij wilt zijn. Wil je er zeker van zijn dat je erbij bent, wacht dan niet te lang. De kaartverkoop is al gestart, zowel online als fysiek bij Bloemenhuis Dingelstad en Rousseau Chocolade. Kijk voor meer info ook op www.aester.nl.

Mocht het niet tijdig lukken of helemaal niet lukken en wil je de start van de Echter carnaval niet missen, dan is er altijd nog de mogelijkheid om jouw kaartje aan de ingang te kopen.

Want wie wordt de nieuwe opperste gek van het Aesterriek ?? En welke jeugdprins zal straks de jeugd van het Aesterriek voorgaan ??

Terug naar nieuws