Prins Frank I regeert over ‘t Aesterriek

03-01-2016

Prins Frank I is zaterdagavond uitgeroepen tot Prins van het Aesterriek. “Programmere en trómmele is mich effe óm ’t aeve, Weer gaon noe same de vastelaovendj belaeve.”

Zaterdagavond 2 januari 2015 in de Royal Servicebioscoop in Echt. Ingebed in een bruisend, sfeervol programma met fantastische artiesten werd in een enthousiaste en meedeinende zaal prins Wilfred I ontdaan van zijn prinselijke waardigheden.

Een half uur later gevolgd door de bekendmaking van zijn opvolger. Een met zijn tijd meegaand Aesterei onthult prins Frank I als nieuwe en 57ste heerser over het Aesterriek. Frank Ramakers ziet hiermee een lang gekoesterde droom in vervulling gaan. Als zoon van Henk en Gerry Ramakers werd hij op 5 augustus 1983 geboren. Hij woont samen met Noortje, dochter van Annie en Theo Boonen. Met hun dochter Tess wonen ze aan de Haagbeukstraat 14 in Echt.

Hij verdient zijn boterham als software-engineer bij een bedrijf dat ziekenhuizen ten dienste staat en is daarnaast als zzp’er werkzaam. Hij is lid van buurtvereniging St. Joris. In zijn vrije tijd roert hij de dikke trom bij Sociëteit Sus Scrofa. Frank is zeer geïnteresseerd in sport, met name de verrichtingen van PSV en Fortuna en wielrennen.

Zaterdag 16 januari wordt ter ere van de nieuwe prins het prinsenbal gevierd in café De Triviant aan de Peijerstraat. Prins en jeugdprins (die op zondag 10 januari wordt uitgeroepen in discotheek Stoba) houden een receptie op zondag 24 januari in de Royal Servicebioscoop.

Klik hier voor de Proclamatie

 

Foto’s gemaakt door: Ger Inderhees en Jos Roch


 

Terug naar nieuws