Parades 2024

12-12-2023

Sinterklaas is alweer lang en breed terug in Spanje en de blik is nu vooral gericht op de komende feestdagen. En dat doen de leden van “C.V. de Aester” uiteraard ook. Maar wat voor deze vereniging misschien nog wel belangrijker is, is dat het nieuwe carnavalsseizoen voor de deur staat.

En dat betekent dat de parades op stapel staan!

Omdat de maatschappij verandert, en dus ook de beleving van carnaval, verandert “C.V. de Aester” ook mee. Men heeft dat vorig jaar al vertaald in een andere locatie en een iets andere opzet. Dat is heel goed bevallen en dus zal het dit seizoen niet anders gaan.

Op vrijdagavond 5 januari 2024 zal de aftrap zijn van een spetterend carnavalsweekend. Op die avond zet “C.V. de Aester” de eerste, niet onbelangrijke stap naar carnaval, want tijdens de “Nach van de Nuuje Prins” zal de nieuwe Hoogheid van ’t Aesterriek bekend gemaakt worden. Rond de klok van 20.45 uur zal hij op ludieke wijze naar voren treden en de carnaval 2024 voor de inwoners van ’t Aesterriek (en ver daarbuiten) inluiden. Daarna gaat het programma snel verder. Een programma dat bol staat van diverse artiesten, welke beslist zullen bijdragen aan een geweldige avond. Want wat te denken van La Bamba, Bieske, Otto Wunderbar en niet te vergeten Beppie Kraft ?

Een dag later 6 januari 2024, als de kruitdampen van de “Nach van de Nuuje Prins” nog maar net zijn opgetrokken gaat het weekend verder met de Aesterparade. Een andere naam voor de vroegere Seniorenparade, maar wel nog altijd dezelfde spetterende programmering. Op het podium zullen voor het voetlicht treden niemand minder dan Marleen Rutten, W-Dreej, De Toddezèk, Don Kiesjot en Steirisch Stark. De start van deze avond is weggelegd voor een buuttereedner. Wie ? Als je dat zou willen weten, kom dan naar het Connect College en geniet van een fantastische avond !

De zondag is tot slot voor de jeugd. Op de Jóng Aesterparade kunnen zij met een geweldig programma de middag vullen. En natuurlijk wordt tijdens deze parade de nieuwe jeugdprins 2024 uitgeroepen.

De locatie van deze spetterende evenementen is hetzelfde als vorig jaar. Ook nu vinden deze  parades namelijk plaats in het Connect College  met de ingang aan de Maasbrachterweg. Wellicht dat u het al op de posters had gelezen…..

De kaartverkoop is inmiddels gestart, zowel online als fysiek bij bloemenhuis Dingelstad en Rousseau Chocolade. Kijk voor meer info ook op www.aester.nl.

Zet in ieder geval de data alvast in uw agenda, zodat u niks hoeft te missen van de aanloop naar de prachtige traditie van carnaval. Want wie wordt de nieuwe opperste gek van het Aesterriek ??

Terug naar nieuws