Overlijden Martien Aerts

11-10-2021

Verdrietig vernamen wij het bericht dat ons lid Martien Aerts is overleden.

Martien Aerts is op 74 jarige leeftijd overleden in zorgcentrum de Eghte.

Martien was 46 jaar verbonden met C.V. “De Aester” als lid en in 1978 als Prins Martien I.

In zijn actieve periode heeft hij vele functies binnen onze vereniging vervuld o.a. als secretaris en ceremoniemeester. Martien was een man van tradities en etiquette, binnen onze vereniging zorgde hij als ceremoniemeester ervoor dat iedereen er perfect opstond en bijliep.

Voor zijn inzet verdiende hij terecht de titel van “Mooder Aester”. Zijn winkel had een belangrijke sociale functie binnen de gemeenschap, lief en leed werd er gedeeld en alle verenigingen konden rekenen op zijn steun.

Voor C.V. “De Aester” was de winkel de locatie voor vergaderingen, crisisoverleg, kaartverkoop, uitstalling van optochtbekers, etaleren van carnavalsprogramma’s, afhaaladres voor de attributen (zoals steken en strikjes) en noem maar op. Martien was dag en nacht beschikbaar en bereikbaar.

Voor zijn vele verdiensten is Martien in 2013 benoemd tot lid van verdienste van C.V. “De Aester” en in 2015 als erelid van de Auwt Prinse van C.V. De Aester Echt. Ook na zijn actieve periode bleef Martien op de achtergrond betrokken bij de vereniging, hij volgde alle ontwikkelingen, ondersteunde waar het kon en als zijn gezondheid het enigszins toeliet was hij aanwezig.

Helaas verslechterde zijn gezondheid de laatste jaren steeds meer en moest hij eind augustus 2020 noodgedwongen zijn winkel sluiten, Martien verhuisde naar zorgcentrum De Eghte alwaar hij zaterdag 9 oktober 2021 overleden is.

Martien grote dank voor je inzet voor de vereniging, rust in vrede.

C.V. “De Aester” Echt.

 

Terug naar nieuws