Gilde Blauw Sjuut meert aan in Echt-Susteren

02-02-2018

Op dinsdag 6 februari om 13.11 uur meert de Blauw Sjuut voor de 34ste keer aan op de Plats. Het Gilde Blauw Sjuut is een onderdeel van de Winkbulle uit Heerlen en maakt dit jaar haar 68ste tocht door de regio. In vijf dagen tijd bezoeken ze dan 30 gemeenten en organisaties om hier het carnaval te verkondigen op hun bijzonder ludieke wijze en alles onder hun lijfspreuk Ad Narragoniam, op naar het narrenland.

Het Gilde Blauw Sjuut is in 2005, als waardering voor bijdrage aan de Limburgse carnaval,  door de provincie benoemd tot de officiële ambassadeurs van de Limburgse carnaval. De bemanning zal op de Plats welkom worden geheten door het college van B&W en alle aanwezige dorslustige hoogheden van de Gemeente Echt-Susteren, Maaseik en Wegberg.

Voorafgaand aan de ontvangst zal om 11.11 uur op de Plats de carnavalsvlag gehesen worden in het bijzijn van leerlingen van enkele basisscholen en aanwezige hoogheden en bezoekers. Een kleurrijke ludieke traditie waarbij eenieder van harte uitgenodigd is.

Terug naar nieuws