Gezamenlijke dialectmis CV de Aester en VV Aester Sjaelen Uul

12-11-2022

Zo zit je nog buiten in het zonnetje te genieten van je vakantie en dan besef je ineens dat de opening van het nieuwe carnavalsseizoen alweer voor de deur staat. De carnavalsverenigingen waren hier natuurlijk allang op voorbereid en ontplooiden dan ook in de aanloop ernaar de nodige activiteiten. Er stond hen echter wel een verrassing te wachten, want in het gesprek met de geestelijkheid bleek al snel dat een dialectmis voor CV de Aester en een dialectmis voor VV Aester Sjaelen Uul onmogelijk zou zijn. Er zijn gewoon te weinig geestelijken beschikbaar. Beide verenigingen lieten zich daardoor beslist niet uit het veld slaan en sloegen al snel de handen ineen. Er was eigenlijk ook maar één optie en dat is samenwerken. Na kort overleg was de conclusie snel getrokken.

De dialectmis ter gelegenheid van de opening van het carnavalsseizoen 2022-2023 en de H. Mis ter afsluiting van dit seizoen zullen beide zal gezamenlijk gehouden worden. Afgesproken werd tevens dat deze H. missen om en om plaats zullen vinden in de parochiekerk in Peij dan wel in de parochiekerk te Echt. Voor het komende seizoen 2022-2023 betekent dit dat de opening van het carnavalsseizoen in Peij zal plaatsvinden. De afsluitende H. mis op Aswoensdag zal voor beide verenigingen plaatsvinden in Echt. Het volgende seizoen zal dit andersom zijn.

Noteer dus in uw agenda dat op 13 november 2022 aanstaande, de dialectmis in de parochiekerk van Peij zal worden gehouden. Aanvang van deze H. mis is 11.11 uur. De H. mis zal worden muzikaal worden omlijst door zangvereniging De Eghtgalm en de hofkapel van VV Aester Sjaele Uul.

Een dag eerder zal CV de Aester de traditie van het Aesterlingske voortzetten.

Benieuwd wie het nieuwste Aesterlingske is ? Dan hou de media goed in de gaten……
We zijn er klaar voor, dus op naar een nieuw carnavalsseizoen !

Terug naar nieuws