De Echter carnaval komt op stoom !

05-02-2024

Na de succesvol verlopen binnen activiteiten van “CV De Aester”, wordt het langzamerhand tijd om de blik meer naar buiten te wenden. De komende week staat dan ook bol van de activiteiten.

Dinsdag 6 februari is om 13:15 uur Aester- en vlagheise op de Plats, waarbij het Gilde van de Blauw Sjuut ook aanwezig zal zijn. Ook dit jaar meert het narrenschip van de Heerlense Winkbuule weer in Echt aan, om aan te kondigen dat de drie dolle dagen nu wel erg dichtbij zijn.

Op woensdag 7 februari vind de jeugdsleuteloverdracht plaats. Ditmaal georganiseerd door “CV De Aester” in Broen café De Mert aan de Marktstraat. Loop gerust binnen en geniet van een gezellige middag, die ook nog eens gratis toegankelijk is. Een dag later, donderdag  8 februari krijgen alle tijdelijke gezagsdragers uit de gemeente Echt-Susteren hun sleutel overgedragen in het gemeentehuis, ten teken dat ze op 11, 12 en 13 februari eindelijk hun macht mogen laten gelden.

Tevens is die avond de laatste kans om in te schrijven voor de grote optocht van 11 februari en de kinderoptocht van 13 februari. Vanaf 20.00 uur kunnen alle potentiële optochtdeelnemers in café De Witte aan het Vrijthof terecht om zich te laten registreren.

Op vrijdag 9 februari worden de vastelaovesactiviteiten op de basisscholen in het Aesterriek op gepaste wijze verstoord door jeugdprins Finn I en prins Roel I met hun gevolg.

Nadat op zaterdag 10 februari de Aestervlaggen aan de toren van de H. Landricuskerk zijn uitgehangen, bezoekt de Aesterfamilie diverse activiteiten, waarbij het Platsspektakel natuurlijk niet mag ontbreken.

Zondag 11 februari trekt dan eindelijk de grote en grootse optocht door de straten van het Aesterriek. Meteen na de optocht kan eenieder, gratis en voor niks, naar het Optochbal op de Plats, waar niet de minste artiesten hun opwachting zullen maken. Het wordt een geweldig feest waar tevens de uitslag van de optocht bekend gemaakt zal worden.

Twee dagen later, op dinsdag 13 februari, zal de kinderoptocht door het Aesterriek wervelen.

Diezelfde dag wordt de vastelaovendj om 21:11 uur, traditiegetrouw, op de Plats afgesloten. In aanwezigheid van de hele Aesterfamilie en vele carnavalsvierders, zullen diverse leden van meerdere zaate hermeniekes tijdens deze kleine, maar betekenisvolle ceremonie, voor de nodige muzikale ondersteuning zorgen. Na het strijken van de vlaggen, zet het gezelschap zich in beweging richting café Moustache, alwaar op een gezellige manier de carnaval definitief tot een einde zal komen. Daarbij zal er ook nog een artiest voor het voetlicht treden. Wie dat is ? Kom maar kijken……

Als vervolgens alle versierselen van de vastelaovend zijn verwijderd, gaat de Aesterfamilie  tot slot op woensdag 14 februari een askruisje halen.

Het is nu dus een kwestie van even diep ademhalen, erin springen en met volle teugen genieten van dit jaarlijkse gebeuren.

Terug naar nieuws