De Echter carnaval gaat van start !

11-02-2023

Na de succesvol verlopen binnenactiviteiten van “CV De Aester”, wordt het langzamerhand tijd om de blik meer naar buiten te wenden. Deze week staat dan ook bol van de activiteiten.

Dinsdag 14 februari is om 13:11 uur Aester- en vlagheise op de Plats, met aansluitend om 14.30 uur de ontvangst van het Gilde van de Blauw Sjuut. Ook dit jaar meert het narrenschip van de Heerlense Winkbuule weer in Echt aan, om aan te kondigen dat de drie dolle dagen nu wel erg dichtbij zijn.

Op woensdag 15 februari vind de jeugdsleuteloverdracht plaats in ’t Patronaat te St. Joost. Een dag later, donderdag 16 februari krijgen alle tijdelijke gezagsdragers uit de gemeente Echt-Susteren hun sleutel overgedragen in het gemeentehuis, ten teken dat ze op 19, 20 en 21 februari eindelijk hun macht mogen laten gelden.

Tevens is die avond de laatste kans om in te schrijven voor de grote optocht van 19 februari en de kinderoptocht van 21 februari. Vanaf 20.00 uur kunnen alle potentiële optochtdeelnemers in café De Witte aan het Vrijthof terecht om zich te laten registreren.

Op vrijdag 17 februari worden de carnavalsactiviteiten op SBO De Horst, OBS De Driepas, Basisschool Angela en Basisschool De Violier op gepaste wijze verstoord door jeugdprins Thijn I en prins Paul VI met hun gevolg.

Nadat op zaterdag 18 februari de Aestervlaggen aan de toren van de H. Landricuskerk zijn uitgehangen, bezoekt de Aesterfamilie diverse activiteiten, waarbij het Platsspektakel natuurlijk niet mag ontbreken.

Zondag 21 februari trekt dan eindelijk de grote en grootse optocht door de straten van het Aesterriek. Meteen na de optocht kan eenieder gratis naar het Optochtbal, dat ditmaal op de Plats zal plaatsvinden, waar diverse artiesten voor zijn ingevlogen. Het belooft weer een echt spektakel te worden !

wee dagen later, op dinsdag 21 februari, zal de kinderoptocht door het Aesterriek wervelen.

Diezelfde dag wordt de vastelaovendj om 21:11 uur, traditiegetrouw, op de Plats afgesloten. In aanwezigheid van de hele Aesterfamilie en vele carnavalsvierders, zullen diverse leden van meerdere zaate hermeniekes tijdens deze kleine, maar betekenisvolle ceremonie, voor de nodige muzikale ondersteuning zorgen. Na het strijken van de vlaggen, zet het gezelschap zich in beweging richting café Moustache, alwaar op een gezellige manier de carnaval definitief tot een einde zal komen. Daarbij zal er ook nog een artiest voor het voetlicht treden. Wie dat is ? Kom maar kijken……

Als vervolgens alle versierselen van de vastelaovend zijn verwijderd, gaan de leden van “CV de Aester”, samen met die van VV Aester sjaelen Uul  tot slot op woensdag 22 februari in de H. Landricuskerk een askruisje halen.

Het is nu dus een kwestie van even diep ademhalen, erin springen en met volle teugen genieten van dit jaarlijkse gebeuren.

Terug naar nieuws