Carnaval in coronatijd

11-11-2020

Beste inwoner van ’t Aesterriek,

Carnavalsvereniging de Aester wil het komende seizoen niet zomaar voorbij laten gaan. Het is onze taak als carnavalsvereniging om deze Limburgse traditie door te geven. Voor komend carnavalsseizoen heeft C.V. “De Aester” Echt een “RAAD VAN ELF” samengesteld om de Aester en Aesterlingskes te informeren over het aankomende seizoen. Ook werkt de carnavalsvereniging nog aan enkele alternatieve activiteiten, dus hou onze media kanalen in de gaten voor meer informatie en vergeet vooral niet om onze website te raadplegen : www.aester.nl

Voor nu, BLIJF GEZOND !!!

De Raad van Elf:

 1. Het carnavalsseizoen wordt afgetrapt met de traditionele Dialectmis, maar vanwege de maatregelen slechts met een delegatie.
 2. Wij zijn ontzettend blij met onze hoofdsponsors en omdat te laten blijken zullen we de welkomstborden gewoon plaatsen. U ziet deze borden bij het binnenrijden van het Aesterriek nadert.
 3. De gebruikelijke Aestergezèt zal ook dit jaar worden uitgebracht. Dit jaar zal deze gratis bij u in de brievenbus vallen. We denke u daarmee een groot plezier te doen en hopen erop, dat dit leidt tot vrijwillige bijdrages. Uiteraard zullen we onze vaste adverteerders ook niet vergeten. Zij zullen dan ook vernoemd worden in deze speciale uitgave.
 4. In tegenstelling tot voorgaande jaren, zal er geen poster van de hoogheden in  onze Aestergezèt zitten, maar een kleurplaat. Deze kleurplaat is op een nader te bepalen datum in te leveren en geeft kans op leuke prijzen.
 5. Ook het omslag  van onze Aestergezèt zal er anders uit gaan zien. Geen hoogheden, maar een unieke verenigingsfoto.
 6. In aanloop naar de carnaval zal de Aestervlag alsmede de vlag van de BCL (Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg) nabij het Aestermonument op de Plats in Echt worden gehesen.
 7. Zoals gebruikelijk zullen op carnavalszaterdag de carnavalsvlaggen worden uitgehangen in de kerktoren.
 8. Ook komend jaar zal weer een nieuw Aesterlingske van het jaar worden benoemd.  Inwoners van het Aesterriek, die recent, of binnenkort, verblijd worden met een jonge spruit kunnen zich hiervoor inschrijven. De pasgeborene, welke zo dicht mogelijk bij carnavalszondag 14 februari 2021, 11:11 uur is geboren mag deze prestigieuze titel dragen.
 9. CV de Aester blijft hopen op verbetering en treft voorbereidingen voor alternatieve activiteiten. Hou onze media kanalen in de gaten voor het laatste nieuws.
 10. Aangezien het géén “normaal” carnavalsseizoen zullen er geen nieuwe prins en jeugdprins worden uitgeroepen. Daar waar nodig zullen Prins Björn I en jeugdprins Thomas I de scepter zwaaien over het Aesterriek.
 11. Tot slot, blijf gezond zodat we in 2022 hopelijk weer een traditionele carnaval kunnen vieren.

CV de Aester conformeert zich aan de maatregelen, die nodig zijn in een poging het virus onder controle te krijgen.

Terug naar nieuws