BCL Carnavalstreffen 2023 komt naar Echt!

11-07-2022

PERSBERICHT

ECHT, 05 juli 2022

BCL Carnavalstreffen 2023 komt naar Echt!

We mogen verheugd aankondigen dat de Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg (BCL) heeft besloten om de organisatie van het BCL Carnavalstreffen 2023 te gunnen aan C.V. De Aester Echt.

In het weekend van 24, 25 en 26 november zal er een feestweekend worden georganiseerd in Echt met als hoogtepunt het BCL Carnavalstreffen op zondag 26 november waar de aangesloten verenigingen van de BCL, zo’n 170 in totaal, elkaar ontmoeten tijdens een verbroederingsfeest waarbij heel carnaval vierend Limburg (en daarbuiten) is uitgenodigd.

C.V. De Aester Echt

Carnavalsvereniging De Aester uit Echt heeft veel ervaring met de organisatie van grotere evenementen. De vereniging organiseerde o.a. het BCL Carnavalstreffen in 2002 en 2013. En… Dat smaakte naar meer! Iedereen die erbij was, koestert nog altijd hele mooie herinneringen aan de feestweekenden. Zo zal menigeen de volledige uitverkochte 90’s Explosion in het Feestpaviljoen op de Nieuwe Markt nog heugen. Na een brainstorm met de nieuwe generatie van de carnavalsvereniging wilde men dat weer: een druk en gezellig feestweekend vóór en dóór Echt met voor ieder wat wils. Men is dan ook ontzettend blij met de gunning van de organisatie van het BCL Carnavalstreffen volgend jaar, dat het hoogtepunt moet worden van het feestweekend.

Samenwerking met Stichting Echt Feesten!

Het organiseren van een groot evenement vergt nogal wat. Vooral de leden van de carnavalsvereniging zullen hun handen eraan vol hebben, maar ook zal men moeten leunen op de kracht en steun van vele vrijwilligers. C.V. De Aester Echt heeft besloten om voor het feestweekend in 2023 een samenwerking aan te gaan met Stichting Echt Feesten!. Deze stichting is voortgekomen uit de Stichting LVK 2020 en kan bogen op een berg ervaring en niet te vergeten een grote groep vrijwilligers en partners. De gezamenlijke ervaring van de combinatie die is opgedaan bij de organisatie van het o.a. Het BCL Carnavalstreffen in 2002 en 2013, de 90’s Explosion in 2013, Stout & Loud en de Finale van het LVK in 2020 en diverse grote evenementen voor de bevordering en instandhouding van de (carnavals)cultuur in Gemeente Echt-Susteren, zal ongetwijfeld ook volgend jaar leiden tot een groots feestweekend.

Feestweekend in November 2023

Het feestweekend rondom het BCL Carnavalstreffen zal plaatsvinden van 24 t/m 26 November 2023. Er staat volgend jaar dus weer heel wat te gebeuren in Het Smalste Stukje Nederland. We kijken er nu al reikhalzend naar uit! Jullie ook?

 

Terug naar nieuws