Jubileum “C.V. de Aester” 6 x 11

05-06-2024

Verbaasde blikken, vraagtekens en wat al niet meer bij het zien van de kopregel Aesterparades ! De zomer moet nog beginnen en “C.V. de Aester” komt al met een artikel over de parades ?

Dat klopt en daar is alle reden toe. Want “C.V. de Aester” zou “C.V. de Aester” niet zijn als men weer bezig is met verandering. Want stilstaan is achteruit gaan en dat is iets wat we zeker niet willen.

Na jarenlang te hebben vastgehouden om 5 weken voor de carnaval de nieuwe prins uit te roepen,  heeft “C.V. de Aester” ervoor gekozen om het vanaf het nieuwe seizoen anders te gaan doen.

Elk jaar opent de carnaval op de 11e vanne 11e, maar daar merkte de Echter gemeenschap relatief weinig van. Ja, er was de openingsmis en ja, er was de gezamenlijke opening met alle carnavalsverenigingen uit Echt-Susteren, maar dat was het dan ook.  De vereniging vind het tijd om daar iets aan te doen, zeker gezien het feit dat het een jubileumjaar gaat worden. Immers “C.V. de Aester” bestaat komend seizoen 6 x 11 jaar. Iets om bij stil te staan, maar vooral vooruit te kijken en te veranderen. In dat kader zullen de parades, en dus ook het uitroepen van een nieuwe prins, dit jaar  in november gaan plaatsvinden !

Aan het concept wordt niks gewijzigd, dus start op vrijdagavond 15 november een spetterend  carnavalsweekend. Op die avond zet “C.V. de Aester” de eerste, niet onbelangrijke stap naar carnaval, want tijdens de “Nach van de Nuje Prins” zal de nieuwe Hoogheid van ’t Aesterriek bekend gemaakt worden. Zoals voorgaande edities zal er een programma zijn dat bol staat van diverse bekende artiesten.

Een dag later, als de kruitdampen van de “Nach van de Nuje Prins” nog maar net zijn opgetrokken gaat het weekend verder met de Aesterparade. En ook nu zullen, net als tijdens de “Nach van de Nuje Prins, een keur aan artiesten voor het voetlicht treden.

Tot slot is er dan nog de zondagmiddag met de Jóng Aesterparade. Op dezelfde locatie als de voorgaande parades kan de jeugd hier genieten van een geweldig programma. Een programma dat ze deels zelf kunnen invullen. Bovendien zal tijdens deze parade tevens de nieuwe jeugdprins 2024 worden uitgeroepen.

Kortom, het wordt in november een feestelijk weekend waar je beslist bij wilt zijn. Aan de programmering wordt nog gewerkt, dus de artiesten zijn grotendeels bekend en zullen dan ook binnenkort bekend gemaakt kunnen worden. Wil je er zeker van zijn dat je erbij bent, dan let goed op ! De kaartverkoop start al in juni, zowel online als fysiek bij Bloemenhuis Dingelstad en Rousseau Chocolade. Wanneer precies ? Hou daarvoor de socials en ‘t Waekblaad in de gaten of kijk voor meer info op www.aester.nl.

Want wie wordt de nieuwe opperste gek van het Aesterriek ?? En welke jeugdprins zal straks de jeugd van het Aesterriek voorgaan ??

Terug naar nieuws