Aesterlingske 2022

14-11-2022

C.V. de Aester mag zich weer gelukkig prijzen, want nadat de traditie van het Aesterlingske nieuw leven was ingeblazen, is gebleken dat het leeft onder de mensen in het Aesterriek. Ondanks de Corona periode bleek de belangstelling bij jonge ouders om hun zoon of dochter voor deze mooie titel in aanmerking te laten komen, onverminderd groot.

Afgelopen seizoen hebben we op de valreep, en mede door de inspanningen van de stichting Echt Feesten, carnaval kunnen vieren. Dat leverde een extra impuls op voor de Echter gemeenschap en ver daarbuiten om de traditie van carnaval in stand te houden en door te geven.

Wellicht dat we daarom ook diverse aanmeldingen kregen voor het Aesterlingske 2022. Agelopen zaterdag was het zover en konden we bekend maken welke pasgeborene het afgelopen carnavalsseizoen het dichtste bij carnavalszondag 11.11 uur geboren was en daarmee het  Aesterlingske 2022 was geworden. Met een korte introductie en tromgeroffel werd het Aesterlingske 2022 bekend gemaakt. Zijn naam is Jip Henningheim, geboren op 2 maart 2022, aswoensdag en zoon van Floor en Daan Henningheim-Urlings.

Twee dagen voordat hij geboren werd, stonden zijn ouders nog te hossen op het Platsspektakel. Vader Daan komt niet uit Limburg, maar hij viert graag carnaval mee. Moeder Floor komt uit een grote familie van 7 kinderen. De oom van Jip was in 2018 jeugdprins van het Aesterriek, Pepijn I. Ieder jaar loopt zijn familie mee met de optocht in Echt. Enkele jaren geleden hebben ze deze traditie weer opgepakt toen Pepijn jeugdprins werd. Dit jaar gaat Jip voor het eerst mee met de optocht. Ook voor zijn neefje Floris zal dit de eerste keer zijn om mee te gaan, erg leuk om dit te kunnen delen.

Het gezin werd bij Klijntje Baby & Kids Lifestyle op gepaste wijze in het zonnetje gezet.

De aanwezige Aesters waren duidelijk in hun nopjes en zagen een opgewekte baby, die een glimlach op hun gezicht toverde. Gelukkig dit jaar weer zonder mondkapje en dat kwam de glimlach beslist ten goede.

CV de Aester is verheugd met het Aesterlingske 2022 en zal, gezien de belangstelling, deze traditie in stand gaan houden om ook op deze wijze de mensen met de traditie carnaval te verbinden.

Terug naar nieuws