Echt, 18 februari 2022

Tijdens de recente persconferentie kwam het verlossende bericht en werden er versoepelingen aangekondigd. Meteen kwam de carnavalsvereniging uit de startblokken en werden alle scenario’s uit de kast getrokken om de carnaval toch nog op te starten.

De stichting LVK2020 (Echt feesten!) sprong meteen bij en heeft een geweldig evenement in no time uit de grond gestampt. Maar ook CV de Aester laat het carnavalshart sneller kloppen, want de optocht zal door de straten van Echt trekken !

Het wordt dit uitzonderlijk carnavalsseizoen één optocht en die trekt traditiegetrouw op carnavalszondag. Natuurlijk wordt het,  gezien de korte voorbereidingstijd, geen optocht zoals we die normaal gewend zijn. Maar onze deelnemers kennende, zal hun creativiteit, zelfs op deze korte termijn beslist leiden tot een prachtige alternatieve, ludieke optocht. We zijn erg benieuwd hoe de deelnemers op vooral humoristische manier invulling zullen gaan geven aan de grote optocht.

Voor het overige gaat (bijna) alles, zoals voorgaande jaren. Er kan worden ingeschreven op vrijdag 25 februari bij Kefee De Witte. Dit kan tussen 20.00 uur en 22.00 uur. Om te grote drukte te voorkomen bij dit inschrijven, is daarnaast ook de mogelijkheid om digitaal in te schrijven. Gebruik daarvoor dit digitale formulier

Op zondag kunnen dan vanaf 10:00uur bij “kefee de witte” de nummers worden afgehaald en wordt er op de Nieuwe Markt opgesteld. Om 13.33 uur zal de stoet beginnen te trekken. Ditmaal niet de normale route, maar de kortere route, zoals die op dinsdag gelopen wordt. De route is dus Pr. Hendrikstraat, Kerkveldsweg West, Noorderpoort, St. Jorisstraat, Diepstraat, Vrijthof, Plats, Bovenstestraat, Peijerstraat en via de Marktstraat terug naar de Nieuwe Markt, alwaar ontbonden zal worden.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zal er echter geen prijsuitreiking zijn.  Maar wat er wel zal zijn is het  ‘Optochtbal’. Dat zal dit jaar, in het verlengde van het Platsspektakel, plaats gaan vinden op de Plats. Hierbij zal Knallermann de muziek verzorgen, afgewisseld door optredens van diverse artiesten. Het belooft een geweldig feestje te worden !

Echter, gezien de door de gemeente opgelegde eisen t.a.v. de regulering zal de locatie op de Plats een afgesloten terrein zijn en zal er entree geheven worden. Op deze manier kan de organisatie de kosten drukken, maar vooral ook controle houden over het aantal bezoekers.

We hopen op goed weer en een mooie optocht !

Laat de carnaval maar komen !

Met carnavaleske groet,

Optochtcommissie C.V. De Aester

Bekijk ook het optochtregelement en onze privacypolicy